Kindergebarenapp – NSDSK

Een app met gebaren voor en door kinderen.

De Kindergebarenapp van de NSDSK is een app vol gebaren voor en door kinderen. De app heeft als doel om kinderen die doof of slechthorend zijn of een spraak-taalprobleem hebben, gebaren zo goed mogelijk aan te leren. De app kan bij de kinderen thuis gebruikt worden of bij horende kinderen in de omgeving, maar kan ook worden ingezet op behandelgroepen.

De gebaren in de app zijn verdeeld in vijf categorie├źn: dieren, ik en mijn omgeving, leuk, seizoenen en emoties. Elk gebaar is voorzien van een plaatje en kan met of zonder geluid bekeken worden. De gebaren sluiten aan bij de belevingswereld van jonge kinderen.

NSDSK_706x352_02Gezond Gehoor mediagroep heeft voor de app de opnames van de gebaren en de geluidsopnames verzorgd. Hiervoor was de studio van Berengroep een aantal zaterdagen het podium van de kinderen die met enthousiasme en concentratie de gebaren voor de camera lieten zien. Het resultaat was een mooie, interactieve app met meer dan 200 gebaren. Vervolgens hebben we het promotiemateriaal opgemaakt om de app onder de aandacht te brengen. En hebben we samen met alle kinderen de app onthuld in Dierentuin Amersfoort.