‘Bo gaat naar de behandelgroep.’ app

Bo gaat naar de Auris behandelgroep vertelt het verhaal van een jongen die start op de behandelgroep. Het boek begeleidt de peuter en zijn ouders vervolgens door de dagelijkse structuur, het multidisciplinair- en het methodisch werken van de groep. De illustraties zijn overzichtelijk, sprekend en realistisch getekend met heldere kleuren. Zij laten tevens zien dat er gebruik gemaakt wordt van ondersteunende gebaren en visuele ondersteuning. Aan het begin van het boek is een leeswijzer voor ouders toegevoegd, waarin zij meer informatie over de werkwijze op de groep kunnen lezen.

De app is gebaseerd op het boek en volgt dezelfde verhaallijn. Alleen is er naast een gewone bladerversie ook de optie om het verhaal te beluisteren of te bekijken in NGT of NmG. Dat geeft de app een belangrijke meerwaarde: de gebaren die op de groep gebruikt worden, kunnen ook thuis geoefend worden. Bij elke illustratie kunnen de losse gebaren bekeken worden. Deze zijn ook terug te vinden op de overzichtspagina. Net als bij het boek, is ook de app uitgerust met een leeswijzer.

De app is gratis te downloaden voor de tablets op de App Store en Google Play Store en voor de Android telefoon. Zoek op ‘Bo gaat naar de behandelgroep’ en je zal hem vinden.